"Our greatest glory is never in failure, but in rising every time we fall."

29 October 2011

Saya muda lagi oke.

Assalamualaikum.


PERHATIAN : sila abaikan tarikh di atas. Tarikh sebenar adalah 30 Oktober 2011 . Pukul 2.18 am.

Pada malam ini. Detik ini. Waktu ini. Saat ini. Ini ini... aku terbuat entri khas. Ye la kan..saje je menggedikkan diri menaip entri sempena hari kelahiran aku yang ke-(rahsia). Tak leh announce kat sini..nampak sangat tua oke. So, pada malam ni. Sempena hari kelahiran aku, aku berharap :-

a) Mek dan Ayah sentiasa diberkatiNya .
b) Mek dan Ayah sentiasa diberikan kesihatan yang baik oleh Nya.
c) Mek dan Ayah sentiasa berbahagia dan gembira
d) Mek dan Ayah dipanjangkan umur dan dapat melihat kami semua berjaya
e) Mek dan Ayah dimurahkan rezeki
f) Mek dan Ayah mendapat menantu-menantu yang baik.
g) Keluarga kami sentiasa diberkatiNya
h) Kasih sayang antara kami sentiasa bertaut dengan izinNya
i) Kami berjaya menggapai RedhaNya
j) Kami dapat membahagiakan Ibu bapa kami.
k) Semoga perniagaan abe yie semakin maju
l) Semoga perniagaan abe liah semakin maju
m) Semoga usaha Mek dan Ayah membuahkan hasil
n) Semoga kami adik-beradik mampu membuatkan Mek dan Ayah bangga dengan kami
o) Semoga adik membesar menjadi adik yang berguna dan membanggakan kami semua
p) Semoga anak-anak sedara aku - Nurul Ainul Izzati dan Muhammad Aqeef Darwisy- membesar dalam suasana yang baik dan berjaya membanggakan kami semua.
q) Semoga kak ila, abe yie dan abe jie bahagia dan berjaya
r) Semoga hubungan kekeluargaan kami akan KEKAL selamanyaItu je kot harapan aku kali ni. Semuanya berkisarkan keluarga aku. Sebabnya mereka adalah segala-galanya bagi aku. Jika mereka bejaya dan bahagia, that's mean aku juga berjaya dan bahagia. Tanpa mereka, siapalah aku. Especially Mek dan Ayah aku.

Aku nak ucapkan jutaan terima kasih buat Mek dan Ayah yang membesarkan aku dari seberat 2.8 kg hingga mencapai berat sekarang *malu nak nyatakan berat sebenar*. Anak Mek ngan Ayah sudah semakin gemok sekarang. Adakah hati senang ? Hehe.

Terima kasih jugak diucapkan kepada penaja-penaja aku. Penaja yang tak pernah jemu menaja perbelanjaan aku time aku sengkek. Biasiswa daripada mereka- Kak Ila, incik abang ipar,  Abe yie dan Abe Jie amat aku hargai. Kalau tanpa biasiswa dari mereka, siapa lah aku kan ? Harap nya lepas ni mereka akan terus berikan biasiswa apabila diperlukan.

Terima kasih jugak diucapkan buat kengkawan yang pernah hadir dalam idup aku. Semua la..tak nak mention sape-sape coz risau nanti ada yang terasa ati if aku tak mention nama beliau kat sini. So, ambik langkah yang lebih selamat..tak yah mention sape-sape. Kengkawan yang pernah hadir dalam diri ini semasa zaman kanak-kanak, pertengahan remaja, zaman remaja, dan sekarang zaman agak dewasa. Eh eh..dah masuk zaman dewasa ke ? Rasanya belom lagi kot. R.E.M.A.J.A lagi oke.

Juga terima kasih buat incik dan puan cikgu-cikgu yang pernah ajar aku selama ni. Tanpa jasa baik cikgu, tak de la aku berjaya jejakkan kaki di menara gading yang tak bergading ini. Terima kasih sebab bersabar dengan sikap aku yang nakal bagai nak gila ni. hehe

Last, terima kasih buat "dia" sebab menyedarkan aku. Aku gembira bila "dia" wish birthday. Terima Kasih. At least, tak de la aku rasa bersalah sangat. Ingatkan aku ada buat salah sampai "dia" mendiamkan diri. Oke, aku mitak maaf andai aku ada buat salah dengan engkau. 0-0 boleh ?

Itu je kot. Saje nak menggedikkan diri menaip entri. Mulanya nak tulis ringkas je..tapi terpanjang la pulak. Nak sambung buat report yang terbengkalai. Sila berikan semangat kat aku oke. Aku terpaksa menghadapi minggu yang mencabar sebelum balik bercuti. Yeay ! BERCUTI DAN HARI RAYA ! Yeay ! Yeay ! Tapi sebelom tu..terpaksa siapkan 2 report + 2 Test + 1 presentation = GOOD LUCK ZIHA !

Terima kasih.

p/s : actually aku bahagia malam ni !

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...